lördag 9 oktober 2010

STORM!

WOW! Det är som om nån skulle hålla en sjö upp och ner över Bangkok. Jisses! det bara smäller när dropparna ( droppar?! snarare hagelkulor) landar på marken. Under en tidsperiod på 10 minuter så blev himlen svart, det började blåsa och sen utlöste moder jord sin magi. Och nu kom första åskmullret. Efter att ha sprungit på i Chinatown se så där 6 timmar tajmade vi minsann bra med att hinna hem till hostellet.

Det första jag konstaterade imorse medan jag väntade på min kära blonda slöfock var att:
Jag är färdig med Bangkok!
Har gett staden en chans till, det har varit kul och jag ångrar absolut ingenting, men nu räcker det. Spenderar man en dag i stadslivet är bultande huvudvärk en garanti av alla avgaser, tutas, skrikas och allt tusan de håller på med här. Det finns inga möjligheter att sitta ner för att ta lite dricka och vila fötterna. Nej! ska du sitta på en liten rosa skitig plastpall måste du beställa mat. OM matståndet har sittplatser vill säga. Det här vore en business idé för oss tröga lata västerlänningar; öppna en uteservering med många platser för endast dricka och eventuellt tillhörande snacks. Garanterad succe!

Dagens höjdpunkt: En manlig polis kommer fram och frågar Tommy: " Where you from?", "Finland", "Oooh, I think you Beckham". Lite småstolt blir man ju ;)

Bjuder på lite bilder som avslutning - vi har ju faktiskt haft kul här i hysterin!


Tuk tuk hela dagen. 10 bath/pers. Altså 25 cent...
Tempelväktare.
Lullig.
Standing Buddha. 32 m hög och 10 m bred. Sjukt!
Hyllning.8 kommentarer:

 1. Bangkok låter jobbigt och intressant. Bra bilder. Tog ni några foton av stormen? Hade varit intressant att se. Du använder glasögon, varför?
  Ni skall ha det så bra. Mamma.

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Nu när ni bara har sol och lata dagar får du ju inet glömma oss på Hanna-hemmet... :-)
  Vi har ett litet bekymmer i kanslifönstret - ditt lönekuvert! vart ska vi skick he?
  Om du int vill uppge adress här så skick den till hanna@fylgia.fi

  Massor av hälsningar från Marina och flickorna på Hanna

  SvaraRadera
 3. Mamma: Vi försökte nog ta några bilder från fönstret vårt men har ingen aning om det lyckades. Bilderna är fortfarande på kameran. Filmade gjorde vi iallafall. Haha, du är så rolig. Varför använder jag glasögon, jaa-a, jag inbillade mig att mina ögon tagit stryk av alltför mycket linsanvändas och efter den långa flygfärden var de alldeles gula och röda. Men di e nog bra nu. Har återgått till linser :)

  Hannagänget: Hur i all världen skulle jag kunna glömma er?! ;) Tänkte faktiskt på er senast igår när jag och T diskuterade hur länge det är tills vi faktiskt måste jobba igen! Mjaaaa mitt lönekuvert ja. Trodde jag lämnat adressen men måste ha glömt det. Skickar adressen privat, tror det är bäst så. Hälsa varmt åt allihopa! med betoning på varmt, svetten rinner oavbrytet :)

  SvaraRadera
 4. ojoj, en ny värld detta blogg läsandet för mig:) Men de går ju nog bra...e så roligt att veta va ni sysslar med....bort från den här tråkiga vardagen vi har!
  Visste int att asiatiska poliser va så humoristiska;D Vår egen lilla karisbeckham! Bättre sku du int kunna ha e Maria:) HaHHAHAHAHAH;D KRAAAM!!!

  H. Neha

  SvaraRadera
 5. Välkommen hit finaste Neha! BRA att du lite följer med här så kan vi genast hoppa till dom smaskigare delarna i Kambodja ;)
  Tssss, karisbeckham :D hahahahah. Åh va kul d blir att ses sen i November! KRAMAR

  SvaraRadera
 6. Härligt att läsa om hur ni har det! :-) Men måste fråga om nån vet - är det möjligt att få ett mail när ni gjort ett nytt inlägg här? Registrerade mig som "följare" och trodde att det skulle ordna sig då, men det gjorde det inte. Anyone? Kramar till er! :-)

  SvaraRadera
 7. Nämen! det där hade ingen av oss någon aning om, vad är då vitsen med att bli följare?! Hoppas någon annan har ett bättre svar :) fast det lutar åt den sämre sidan... Kram syster :)

  SvaraRadera
 8. Nu har jag hittat bloggen.. wiih :) Lämna Bangkok med en upplevelse rikare och fortsätt färden till lugna, vita stränder. Laaagom avundsjuk här i bäcksvarta Vasa. Håll i din Beckham, så int nån far o säljer honom :D

  SvaraRadera