fredag 22 oktober 2010

Tat Kuang Si


Vackraste dagen jag varit med om! Tat Kuang Si waterfalls - går inte att beskriva i ord, måste ses! Skulle vilja lägga upp alla tusen bilder vi tog men som sagt är inte den här bloggen på min sida. De får komma i ett senare skede på fb.

Hörde att de första snöflingorna landat i Finland! Redan, det är ju bara oktober! I något skede (typ 24 december) kommer jag säkert att sakna det.. men nu - fan va skönt att vara här :) Allt är bra utom en sak - våra pengar, pass och kort är inlåsta i en safetybox och ägarinnan har tappat bort koden... "Tomorrow it will be open", "nonono tomorrow it will be open, I promise, I call"... Vi är på dag fyra nu. Hon har nog varit jätte schysst, lånat oss pengar (500 000 kip), hyrt en motorcykel åt oss för två dagar, samt nu fixat 4 nätter gratis åt oss. MEN ikväll har vi 20 000 kip att överleva på, altså typ 1,80 euro.. Vi har inte ätit sedan lunch kl.12 och mitt humör när jag inte har mat i magen är inget jämfört med en viss blondin jag har sällskap med :D vi har råd med varsin portion vegemat ikväll - så än så länge är läget under kontroll, fast dricka har vi inte råd med. Håhhå :) men säkert öppnas det ikväll...

Kramar till er alla!!!onsdag 20 oktober 2010

Luang Prabang

Luang Prabang, en lugn och skön stad vid Mekong  floden.  Vägen hit från Vang Vieng i buss tog 8 timmar, men landskapen vi åkte igenom gjorde att resan hit gick riktigt bra. Tog cirka en miljard foton på vägen, så man har lite att ordna upp nu. Vi har nu varit 2 nätter här i Luang Prabang och det blir väl ännu 5 nätter till så vi inte missar Bun Awk Phansa som  man firar varje år, regnperiodens slut. Hittills ha vi bara tagit det lugnt och planerat lite. Idag har det varit solit så vi spenderade en halv dag vid en polen, de va skönt att svalka av sig. 
 Imoron ska vi fara på lite äventyr, vet inte exakt hur det blir men lite cykla, paddla, samt vattenfall, elefanter och simma.Vakio utsikt i norra Laos =)