fredag 15 oktober 2010

Vang Vieng

Efter en något dramatisk avslutning i Bangkok med lurendrejeri kring våra visum, nattåget som stannade kl. 04.15 (orskak: ”booom”), byte till buss som förlängde vår resa till 16 timmar är vi nu äntligen i Laos! Stannade en dag i den vackra huvudstaden Vientiane var allting kostade några tusen kip mera och spenderar nu dag nummer 2 i Vang Vieng. En alldeles fantastisk, underbart vacker liten håla som tyvärr förlorat en del av sin charm av en konstant (än så länge ganska liten) ström av vita, fulla västerlänningar. Pratade just med en jersey-shore-blond-brunbränd-tatuerad-kille-från-miami med rödsprängda ögon som langar deodorant till Koh Phangan i Thailand. Mycket underhållande.Det som måste sägas är att vi bor i ett vykort. Höga berg omringar oss med en flod som slingrar sig igenom staden – och naturen – aaaaah! Eftersom vi är här under slutet av regnperioden är allting så himla frodigt och grönt. Regnskurar kommer nu som då och igår var vi med om ett åskväder som heter DUGA. Det blixtrade i närmare två timmar. Vi satt i en restaurang vid floden och spelade kort när BAMBAMBAMBAM! Blixten slog ner nära och slog ut hela elsystemet i staden. Shit! Först sket man ner sig och sen blev man alldeles fascinerad över kraften. En halvtimme senare kom belysningen igång igen.

Hittills har vi bara chillat och utforskat kärnan av Vang Vieng men snart blir det att prova på det omtalade ”tubing”. Altså ligga på en stor badring och glida ner för floden - med en Lao öl i handen. Funderar också på en liten mountainbike utflykt i buschen. Eller varför inte vandring bland bergen. Och hyra en motorcykel att köra med . Shit vi måste lära oss att prioritera.

Kram på er allihopa!

Utsikten från vårt guesthouse (inte från vårt rum, det är en röd tegelvägg med ståltråd runt, men hej, vi betala 1,30 euro var per natt :)En suddig och dålig bild av blixtscenariot men iallafall - det var becksvart tills blixtrarna bokstavligen lyste upp himlen.
Innan elavbrottet...2 kommentarer:

  1. Härligt att höra att ni kom välbehållna ut ur Bangkok och in i Laos :-) Ni verkar ha det bra och det är det viktigaste. Fortsätt så! Många kramar! :-) <3

    SvaraRadera
  2. En så gullig vovve du har i famnen. Fridas valpar har vuxit och hon är så glad när vi träffas. Det låter härligt med att bo i ett vykort. Fina bilder. Ta inte för stora risker med att prova på allt som kommer i er väg. Ta hand om er.

    SvaraRadera