lördag 9 oktober 2010

STORM!

WOW! Det är som om nån skulle hålla en sjö upp och ner över Bangkok. Jisses! det bara smäller när dropparna ( droppar?! snarare hagelkulor) landar på marken. Under en tidsperiod på 10 minuter så blev himlen svart, det började blåsa och sen utlöste moder jord sin magi. Och nu kom första åskmullret. Efter att ha sprungit på i Chinatown se så där 6 timmar tajmade vi minsann bra med att hinna hem till hostellet.

Det första jag konstaterade imorse medan jag väntade på min kära blonda slöfock var att:
Jag är färdig med Bangkok!
Har gett staden en chans till, det har varit kul och jag ångrar absolut ingenting, men nu räcker det. Spenderar man en dag i stadslivet är bultande huvudvärk en garanti av alla avgaser, tutas, skrikas och allt tusan de håller på med här. Det finns inga möjligheter att sitta ner för att ta lite dricka och vila fötterna. Nej! ska du sitta på en liten rosa skitig plastpall måste du beställa mat. OM matståndet har sittplatser vill säga. Det här vore en business idé för oss tröga lata västerlänningar; öppna en uteservering med många platser för endast dricka och eventuellt tillhörande snacks. Garanterad succe!

Dagens höjdpunkt: En manlig polis kommer fram och frågar Tommy: " Where you from?", "Finland", "Oooh, I think you Beckham". Lite småstolt blir man ju ;)

Bjuder på lite bilder som avslutning - vi har ju faktiskt haft kul här i hysterin!


Tuk tuk hela dagen. 10 bath/pers. Altså 25 cent...
Tempelväktare.
Lullig.
Standing Buddha. 32 m hög och 10 m bred. Sjukt!
Hyllning.fredag 8 oktober 2010

Buddha, buddha!

Idag ha vi vari o si på diverse turist attraktioner. D finns nog Buddha i alla former och storlekar här från 1cm till 46m som ja tror va den största. Det finns allt från lucky buddha till sleeping buddha, säg något och det finns en buddha figuer för det. Det sjukaste och mest otroliga vi så va nog Royal grand palace där kungen bor. Alltså vi snackar överdrivet detaljerade byggnader, allt i guldfärg, vakter som står så stilla så man tror dom är av vax. Men nu ha ja nog sitt dom hä templen tillräckligt. Våra 3 dagar i bangkok som vi har kvar ha vi tänkt besöka chinatown, sen något stort shopping center som några backpackare rekommenderade. Sen bara chilla på någo barer och dricka den svingoda ölen som serveras, jag har druckit thailändsk öl i finland också men av nån orsak smakar den så jävla mycket godare här, sku d kunna vara hettan? =)
På tisdag får vi våra pass med laos visum och tar nattåget till Vientiane huvustaden i laos. Kanske skriver ännu före vi far dit då det är så praktiskt med trådlöst internet på vårt guest house.
Börjar kurra lite magen nu, så d blir väl lite kryddig thaimat snart. Måst bara väcka en trött Maria först.

onsdag 6 oktober 2010

Bängköck

-Bangkok- Än en gång är jag fascinerad, äcklad och total förvirrad av denna hysteriska stad. Måste återkomma om ett par dagar. Har inget att komma med. Viktigast är väl att jag känner mig lugn och lycklig - trots alla hycklare och manipulerare runtomkring.

Bangkok dag 1

Sitter som bäst i ett hostel i Bangkok. Riktigt enkelt och fräscht. Plus i kanten för gratis internet på rummet. Klockan e 20:00 här nu och man e nog trött efter flygresan plus en halv dag yrande i bangkok vimlet. Sjukt tempo här men tillika ganska skönt då vi int har någon strikt tidtabell. Vi tog buss från flygplatsen hit till hostellet. Vi sku säkert ännu yra på med rinkkorna nånstans om vi inte sku ha fått hjälp med sista sträckan efter att vi steg av bussen, d lixom int någon ordning på dom hä gatorna, allt sir likadant ut. Imoron blir d att fara och utforska gatorna i Bangkok lite nogrannare och göra små inskaffningar och justeringar inför fortsättningen. Blir intressant att se hur pass bra man sover när man svettas som ett litet svin, men d bara skönt =) 

tisdag 5 oktober 2010

BYE BYE

Shit! shit shit shit shit SHIT!!! Nu händer det! Vi drar på riktigt iväg på en
j-o-r-d-e-n-r-u-n-t-r-e-s-a. Inget mera snack och planeras, nu far vi! Det har varit sånt himla tjat om den här resan så det känns nästan som om man har gjort den redan, med en bitter bismak i munnen. MEN NU. Syns nästa sommar gott folk ;) - Maria

22:00 idag står vi på Helsingfors - Vanda o skakar. Vi landar i Bangkok imoron 13:45 lokaltid. D som e lite underligt, ha int haft någon värre resfeber ännu, men kanske man får någo värre anfall här ännu. Tog den här bilden här under, hemma på bakgården. Hoppas att nästa bild har en lite mera exotisk bakgrund =) / Tommy