tisdag 25 januari 2011

raport från Oz

Nu har vi varit borta cirka 4 månader. Kan int fatta hur snabbt tiden går. Vi har snart sovit fyra veckor i vår uber snygga Ford Falcon stationvagon. Madrassen vi sover på i bilen är cirka 5 cent tjock men däremot är våra dynor cirka 50 cent tjocka så ibland kan det värka lite i höften och nacken på morgonen men för det mesta sover vi faktist rätt så bra i bilen. De första nätterna var nog på gränsen till helvetiska. Det var kallt och regnade massor, allt var blött och man höll på att frysa ihjäl om nätterna. Beroende på vädret fungerar vår bil antingen som kylskåp eller bastu, så vi hade olika bekvämligheter från dag till dag. Trots att vår bil har sina brister och det inte alltid är det mest praktiska när det tex regnar börjar vår vinröda ford kännas som ”home”. Det är något otroligt vad man sparar in pengar på att bo i bilen, en natt i ett hostel kostar minst 25dollar, medan vår dubbelsäng i baksätet är gratis. En sak som jag älskar i bilen är en liten portable cooker som den heter som bara är för behändig. Jag tror jag skall börja importera dom till Finland när vi kommer hem =)

Som ni kanske råkat se på nyheterna också i Finland att Australien drabbas i vissa delar av sällan skådade översvämningar. Det är för jävligt för de människor som blivit drabbade i Queensland. Här i Victoria pågår också översvämningar, men ännu är vi på säkert avstånd från det. Det positiva är ju att Australien är ett land som borde klara av att ta sig på benen efter sånt här. Infrastruktur går alltid att reparera trots att det tar tid, men det går ju sedan inte med liven som gick förlorade. Före eller senare är det ju meningen att vi skall till Queensland då vårt flyg går från Cairns i slutet av mars. Men dit är ännu länge och före det skall vi till Byron Bay och hälsa på Ryder och Amanda. Jag antar att vi där tar beslutet om vi verkligen vill ta oss upp hela vägen till Cairns eller ändra flygbiljetterna och flyga ut från sydligare breddagrader.

Den senaste veckan har vi rest tillsammans med ett svenskt par. Dom har en likadan stationwagon som vi. Vi träffade Emil och My på en camping på ninety mile beach i South Gippsland. Nu är vi på Philip Island bara 1,5h från Melbourne. Den ursprungliga tanken med att komma hit till P I var att se the penguin parade då cirka 1000pengvinder tar i land på en strand här på ön. Men efter att vi besökte info stället och fick lite inormation om denna parad så kändes det inte riktigt som vi skulle vilja betala 20 dollar för denna show. Det var bara för mycket familjeturist cirkus över det hela. Som nästa blir det att köra den omtalade Great Ocean road som lär vara väldigt vacker, så detta ser vi fram emot. Denna sräcka längs med kusten har Emil och My redan upplevt så vi kommer antagligen att skiljas åt inom d närmaste dagarna. Men roligt har vi haft det.

Ja och snart måste man väl börja egna en tanke till vad man skall göra i sommar och för att inte tala om hösten. O fy fan, vad jobbit att ens tänka tanken att man måste tänka på saken =)

D va mina tankar för denna gång. Kanske jag återkommer om jag orkar.
hetaste modet
Hungrig papegoja
Det är inte bara varmt i Australien
Maria, Emil och My
En het dag

country dans