måndag 7 mars 2011

Fraser Island

Hallååååå! Ni kan inte förstå hur otroligt bra vi hade det på Fraser Island! Så fruktansvärt skönt efter all inbrott-bil-polisutrednings strul. Nu har vi ett nytt fönster. Slår nån in ett fönster igen får Australien stora problem med två galna finnar. Fraser Island är altså världens största sandö. Där finns det mera sand än i någon öken nånstans i världen. Om jag inte minns fel så finns det mera sand där fastän man skulle slå ihop alla öknar tillsammans. En jävla massa sand altså. Det fanns också många underbart vackra gröna, blåa och ”genomskinliga” sjöar (altså vattnet tycktes inte ha nån färg, det var så himla klart). Där finner man då självfallet också ett av de fräshaste dricksvattnen i världen. Sanden har filtrerat vattnet i över 6000 år. Man kunde altså dricka vatten rakt ur sjöarna om man så ville. Vi blev indelade i mindre grupper på 7 personer. Varje grupp fick en 4WD jeep. Tommy blev självfallet nummer 1 chaffis i vår bil. Ni skulle ha sett vägarna altså. Eller vilka vägar. Det fanns ett litet centrum område med asfalt - mindre än Karis gågata. Så har ni ett begrepp om det J Resten var bara sand. Sand sand sand. Ibland lera och ibland nån tegelsten som var ditkastade för bättre grepp. Alla bilar fastnade nångång, utom VÅR BIL. Wohhoooo. När bilen tappade greppet på sanden kändes det precis som att köra på snö. Vi hade faktiskt en kille till som ville köra. Fast alla var livrädda då och frågade om inte Tommy kan fortsätta att köra. Stackarn JFörsta dagen hade vi pangväder. Alla blev grillade till max. Andra dagen hade vi en hel del skurar, men det var helt okej. Intressant att se ön på det sättet också. Vi fyndade även en strandad haj vilken alla skulle pilla på. Tredje dagen hade vi skurar men också uppehåll. En helt lyckad trip altså. Man kan ju inte få allt ;) Det mesta av programmet gick ut på att bada, köra 4WD och ta bilder. Inte behöver man så mycket mera än det. Om kvällarna tog man lite goon (australienskt lådvin) och sällskapade runt. Första kvällen tog vi det lugnt. En av ledarna tog frivilliga med sig till stranden var vi satt i kolmörker medan han berättade om vissa stjärnor och sanna ”skräckhistorier” om vad som hänt på Fraser tidigare.  Exempelvis om den vita mannen som trängt ut 400 aborigin kvinnor och barn utför ett stup, Indian head kallades det. Hur mysigt som helst. Andra kvällen... ja jag vet inte vad som hände den andra kvällen. Vi började som kvällen innan, lite goon och gott sällskap. Mittiallt var klockan efter 4 på morgonen och vi stupade i säng. För att väckas av vår goa tyska ledare Hans klockan 7!!! Gissa om vi mådde dåligt. Grymt lyckad resa hur som helst. Sista kvällen på guesthouset bjöd huset på nachos med kött, ost och salsa. Skulle när som helst fara till Fraser igen J

Nu har vi med ny vindruta kört vidare till Agnes water, eller 1770 som det mera är känt som. Riktigt mysigt ställe. Imorgon tar vi första och sista surflektionen i Australien. 17 dollar för 3 timmar!!! Jämför det med 60 och 70 dollar som vi sett i resten av landet. Man bara måste ju. Efter 1770 tar nämligen vågorna slut och vattnet ersätts av KROKODILER. Så nu är det slutsimmat tills vi kommer till Tonga örarna altså. Om vi inte smiter in till nån hotell pool ;)

Javisst ja, det glömde jag ju bort. Nästa fredag blir det en 3 dagars segling tur till Whitsunday för att snorkla omkring i BARRIÄRREVET!!! Wohhoooooo kan det bli bättre?!?! Sen mailade också en kille oss idag som vi spenderade nyår med att han kommer att vara i samma stad när vi kommer tillbaks. Så då får vi se han igen. Skitkul. Nu ska vi och handla is till vårt hmmrrr, kylskåp. Sen blir det filmkväll med lite chips som laddning inför morgondagen.

Cheers Maria
1 kommentar:

  1. Eva på Djupsvängen8 mars 2011 01:32

    Så trevligt ni verkar ha det. Vilka vackra vyer! Här ser vi bara snö, snö och åter snö. Fast lite varmare har det ju blivit även här, varit på + sidan t.o.m.
    Fortsätt att njuta av färden och hoppas ni klarar er utan större missöden resten av resan.
    Ha det bra!

    SvaraRadera