lördag 5 mars 2011

still alive!


Det  har kommit klagomål över att jag inte skrivit på länge så här kommer några rader. Vi spenderade över en vecka hos Ryder och Amanda i Lennox. Det var så roligt att träffa dom igen men tillika var det lite sorligt då vi kanske aldrig mera ser dom igen. Men vi lever i tron att vi kommer att åka till Australien igen och då kan vi träffas. Vi hade verkligen ett bra tillfälle att vila upp oss efter allt resande. Fast vi tog det väldigt lugnt hann vi med lite surfing, cykling, pilates, och vandring. Jag blev förälskad i surfing, men tillika kändes det fel för jag vet att denna livstil inte går att införa i vårt land. Men roligt var det, kanske vi provar på det ännu några gånger förrän vågorna tar slut då vi närmar oss barriärrevet.
Efter Lennox och Byron körde vi vidare till en liten by som heter Nimbin. Där är man inte blyg med att röka vad växtligheten har att erbjuda här på vår jord. Då vi gick på gatan kom varannan och fråga om vi vill köpa lite rökbart, mushrooms eller muffinsar. Vi avstod från dessa vänliga erbjudanden fast Maria va lite sugen på muffinsar =) Vi stannade endast 1 timme där delvis pågrund av vädret men mest för att det va så jävla creepy fiilis där. I nästa lilla by köpte vi takeaway pizza, svingoda va dom. Vi hölls mätta tills nästa morgon då det var dags för Mt Warning. Före vi kom till toppen av berget gick vi igenom regnskog som ändrade stegvis då man kom högre upp. Vackert, vackert! Däremot va toppen en liten besvikelse då vi såg absolut ingenting på grund av molnen. Men det kändes ändå bra att vara på toppen av berget, man kunde känna att man vistades väldigt högt uppe. Joo, förresten såg vi en lång fet orm som låg och solade, tur fan att det var på några meters avstånd. Jag tror att det bara var en ofarlig pytonorm men ändå.
Efter bergsäventyret hade vi guldkusten framför oss. Vi hade bara hört mera eller mindre dåliga saker om hela guldkusten så vi susade ganska fort förbi denna kustremsa. I Brisbane ville vi dock stanna för att se hur allting var efter översvämningarna och så men vi kunde inte se några tydliga tecken på någon förstörelse. Kanske vi va på fel områden, inte  vet jag.  Jag tappade fullständigt humöret då vi kom in i centrum och började söka parkering, billigaste vi hittade va 5dollar för 20 minuter, noh d ju billigt d!! Vi körde ut från centrum och hittade till slut en parkering med rimliga priser. En annan sak jag fullständig har tappat nerverna på är Australiens sätt att använda vägskyltar. Det är ingen brist på skyltarna men placeringen borde defintivt diskuteras här. Om man kommer in i en korsning och en skylt pekar till höger till den destination man önskar komma till borde det inte då vara just den korsningen och inte den följande?? Detta har hänt väldigt många gånger under vår roadtrip och varje gång skulle jag vilja gå och riva upp skylten och placera den rätt.
Ett stort och populärt zoo av Steve Irwin (CRIKEY!) låg bara en timma norrut från Brisbane. Vi är inte riktigt stor vän av zoo överlag men vi va nog imponerade. Massor med djur, krokodiler, tigrar, elefanter + typ alla djur som Australien har i det vilda.  Vi gick omkring i 8 timmar och tog bilder av alla lustiga varelser.
En liten motgång här på vår resa har inträffat. Nämligen någon jävla idiot har slagit sönder fönstret i vår bil. Denna idiot hade sökt igenom allt i bilen i hopp om att hitta något värdefullt. Vi hade denna natt tagit in på ett hostel och tagit med oss alla värdesaker förutom en digikamera. Detta var kameran som tog bilder med svarta prickar som vi inte använt på några veckor just därför. Synd nog ersätter vår försäkring inte elektronik som blivit stulet från bilen. Polisen kallades på plats och vi fick en polisanmälan gjord. Tydligen hade 2 andra bilar på samma gata råkat ut för samma öde. Vi är bara glada att vi inte hade allting i bilen som dom andra hade, det skulle definitivt ha krossat oss med alla bilder, pass, kreditkort och pengar. Vi var ändå tvungna at betala en självrisk på 125$ per man för den söndriga rutan. Fattar int att vi måste betala skiten fast det var frågan om ett inbrott. Svider nog definitivt lite. Hela dagen gick åt att vänta på polisen, besöka polis stationen, föra bilen till reparations firman etc etc.
Det var allt för den här gången, nästa gång skriver vi lite om Frazer island som vi redan har gjort men det skulle bli lite för mycket text nu.


härlig känsla


ligger väl någonting i det där =)

vår "utsikt" från mt warning


croc show


gill grissom i farten

BBQ med Ryder och Amanda


mr python
int e d lätt =)

3 kommentarer:

 1. Ooooorm!! Så avundsjuk jag blir! Det var typ det enda som jag inte såg där i naturen som jag skulle ha velat se ;)

  Hahaha jag vet som så va ni menar med parkeringar och vägskyltar så ja sitter och fnissar lite här! Vet ni, när man sku åka från Fremantle (som ligger strax utanför Perth) in till Perth centrum så fann det inte en endaste skylt i korsningarna!! Inte ens i de största trafikljuskorsningarna, gissa om man tappade nerverna!!!?? HAHA

  Shit va tråkigt med bilen!! :( Men hur jättetur hade ni att ni råkade ha alla värdesaker med er! Hohh säger ja bara! Hoppas int ni råkar ut för nå sånt nå mera!

  Kraaaamar till er!

  SvaraRadera
 2. Nåja Tommy, där kom det ju äntligen några rader ;-) Nämen, roligt att höra från er igen och vad ni haft för er! Visste ju det där med bilen.. tråkigt, men ändå tur i oturen får man ju säga, att ni tänkt på att ta det mesta med er därifrån. Hade ju varit fruktansvärt att förlora pass, kreditkort o.s.v.

  Och så måste jag säga att jag fnissade gott när jag såg bilden på sköldpaddorna.. Haha! :-D

  Många kramar och varma tankar till er! <3

  SvaraRadera
 3. Jag tror jag har en bild på samma jätte sköldpaddor...

  SvaraRadera