onsdag 16 mars 2011

Whitsunday

Hej igen!
Dags att uppdatera. På söndan kom vi hem från en superlyckad seglingstur. Vi hade inte perfekt väder men det påverkade inte stämningen. Dag ett hade vi fint väder och kaptenen ändrade lite på planerana. Vi seglade till whitehaven beach första dagen istället för kaptenen visste att följande dag inte skulle erbjuda någon sol. Väl framme i whitehaven beach hade ändå molntäcket hunnit bli rätt så tjockt så någo vykort foton fick vi inte taget. För att komma till stranden gick vi igenom regnskog i ca. 20 minuter och man fick verkligen se upp att man inte fick spindlar i ansiktet för dom hängde i alla jävla trädkvistar. Väl framme hade vi en underbar utsikt över vita sandforamtioner i blått vatten vilken skulle utan tvekan ha varit många gånger finare med klarblå himmel men det var fint i alla fall.
Vi var 25 passagerare på båten och 4 i besättningen. Vi kunde inte ha haft bättre tur med besättningen. Vår dykinstruktör kunde bra ha varit en stand up komiker. När han förklarade någonting så förvandlades det alltid till värsta showen, skit skojjg. Men han var tillika väldigt seriös och hängiven till sin uppgift och fick nästan alla övertygade på att prova på dyka t.o.m jag och Maria. Kaptenen på båten hade inte brist på humor heller, men han så nästan ut som någon kriminell rockstjärna mera än en kapten.  Om jag hade fått välja  hade jag lämnat cirka 10 stycken amerikanska universitets studeranden på bryggan för dom hade vi nog inte mycket gemensamt med men övriga medpassagerare kom vi otroligt bra överens med.
Ja dykningen, oj herrigud sån upplevelse. Att simma ner till ca 10 meter och känna sig viktlös och andas under vatten bland alla möjliga konstiga fiskar i alla olika storlekar.  SJUKT! Vi provade båda två gånger och första gången kom vi face to face med en fisk som va typ 2 meter lång och 1 meter hög. Det var definitivt inte sista gången vi dykte. En mindre trevlig upplevelse på båten var då jag tvingades äta en hel sked full med vegemite, en fullständigt ofattbart äcklig smörja som australienare sätter på toastbröd. Orsaken till detta var att det var ett straff om man glömde att signera att man var ombord efter en dykning.
På kvällarna sänkte vi öl tills nukkumatti kom på besök vilket var väldigt tidigt, man blir lite slut av att snorkla och dyka hela dagen.  Vår dykinstruktör välkomnade alla till en middag efter själva seglingen på en seafood restaurang. Bara 10 dök upp för att dom hade bussar och flyg att passa. Vi snattrade på i flera timmar, åt super god mat och sedan drog vi vidare till en bar som var smockfull med tursiter. Det blev blöt men lyckad kväll.
Innan vi började köra norrut lyckades jag, efter att ha parkerat vid sidan av vägen, göra en usväng på en enkelriktad väg och framme vid korsningen har vi ingen annan än polisen. Maria såg allt från andra sidan korsningen och försökte signalera åt mej.  Jag såg inget. Polisen missade ju förstås inte min manöver och signalerade mig väldigt tydligt att dom ville ta ett snack. Som tur slapp jag iväg med en muntlig varning. Hon frågade först om jag har råd att betala 300 dollar men visste nog själv vad svaret var. Hoho, ja va säkert röd som en tomat! 
Nu är vi 100km från Cairns för tillfället och har lite mindre än 2 veckor kvar Down under. På vägen hit har vi sett byar som är totalt förstörda av cyklonen Yasi som härjade tidigare. Oj fy fan, det finns en hel del att reda upp här i Queensland. Vi har it riktigt någo planer för våra resterande dagar men något spännande hittar vi väl på så länge d int spöregnar helatiden. Ja, vi ska kanske träffa några svenskar som vi hade med på båten om dom ännu är i Cairns när vi kommer dit.


Väldigt nära att spy efter vegemite tasting
Hot tub
Wings 3
Fina fisken
Trötta efter dagens program
Det skriker amatörer om den hä bilden
kusten är klar
Cookie och Richie 
Whitehaven beach

9 kommentarer:

 1. Loved meeting you both! What a great blog, definitely will watch as your travels conclude. Safe voyage and well wishes for the end of your trip!
  Cheers,
  Krysta

  SvaraRadera
 2. Tack för uppdateringen! Som vanligt verkar ni njuta av tillvaron och allt ni är med om. Finfint :) Stor kram till er båda!

  Kram, Pamela

  Ps: här börjar det bli vår... härligt! Finns hopp om livet här också (trots att det fortfarande finns hur mycket snö som helst) :)

  SvaraRadera
 3. Eva på Djupsvängen16 mars 2011 18:06

  Roligt att höra av er igen. Ni verkar ha allt under kontroll där borta. Otroligt vad tiden går snabbt, snart är ni hemma i Finland igen, och, som tidigare kommentator skrev, här börjar anas vårteckan.
  På oss väntar i alla fall en vecka på Kanarieöarna fr.o.m måndagen.
  Ha det så bra!

  SvaraRadera
 4. Hieno viikonloppu teillä. Ankki muuten pitää siitä vegemitesta niin paljon että roudas sitä kotiin Australiasta. Minä en kyllä sitä leivälleni levittäisi . Hyvää jatkoa teille.
  t . isä

  SvaraRadera
 5. Oj oj vad jag är glad för er skull att ni fick pröva på dykning där! Det vill jag också göra någon dag :D Och Tommy du ska vara stolt om du fick i dig en hel sked med smörjan! Fyyy f*n!! :(
  Och nehhe ni ser int alls ut som nå amatörer! Värsta proffsen :D
  Ha det så bra och njut av de sista veckorna!!
  Kramar i massor

  SvaraRadera
 6. Hälsningar från Anki på Malmögården!

  SvaraRadera
 7. Krysta: It was wonderful to meet you too!!! and great that you found your way here to the blog. I was going to write "Safe travelling" to you.. but that might be boring. There should be some surprises and bumps when you travel ;) But TAKE CARE!

  Anki: HEJ!!! Kul att du tittar in :)

  SvaraRadera
 8. OOOOhhh Va nice!!! jag är skit avundsjuk, jag ocås vill resa med jag måste prioritera mat just nu:) men då jag blir klar i skolan ska jag åka till Californien har jag planerat, hoppas micki vill komma med annars blir han lämnad ensam hemma för jag ÅKER!! ha de bra vännerna mina
  /sonia

  SvaraRadera
 9. Hej Tommy.
  Om din genanta u-sväng. Benko kalla dig som liten alltid för Tommy-Tomat.
  Vi har hemma en Vegemite burk med bestbefore 2002. Men vi sparar den åt dig, så har du något att se fram emot när du kommer hem.
  Klappa om bilen när ni lämnar den. Den var ert hem för en tid. Undrar hur det ser ut i Cairns och hoppas på det bästa när ni tar flyget vidare till nytt äventyr

  SvaraRadera