lördag 19 februari 2011

Lennox & Byron Bay


Så har jag och Tommy firat vår 3-års dag!!! Vi bestämde oss för att inte göra en stor grej av det så vi höll det enkelt genom att utforska Byron Bay och skämma bort varandra dagen lång. Dagen började med att Tommy bjussade på en dyr och utsökt lunch på Balcony, charmigaste restaurangen i Byron med utsikt över staden. Sen promenerade vi den måttligt långa, men definitivt pulshöjande megatunga, lighthouse promenaden i så fel kläder som det bara kunde bli. Jag i ”finklänning” och smink och Tommy i skjorta och jeans. Flip flopsen skavde sönder huden mellan tårna. Vädret den dagen var sisådär 35 grader och stekande sol. Vi som trodde det skulle vara mulet och svalt. Nåväl, värre kan man väl vara med om. Energin behövde snabbt fyllas på efter detta så vi båda provade för första gången nånsin på fish and chips. Fy fan va äckligt, för att inte säga TRÅKIGT! Förstår inte hur det kan vara en snabbmatsklassiker. Dyrt var det också, om man tänker efter vad man riktigt fick på tallriken. Via supermarket efter lite snacks för att sen äntligen få prova på Lounge cinema. Världens mysigaste bio. Man satt i fåtöljer, säckpåsar och kunde ligga på golvet på madrass-aktiga saker. Dessutom fick man köpa öl, sprit och mat från baren bredvid att ta med in. Stor hit kan jag lova. Vem är först att fixa upp nåt sånt i Finland?! Vi var väldigt romantiska och såg på the Fighter (host). Christian Bale.. e så jäkla BRA. Som den sista i världen som inte sett Psycho måste jag väl ta itu med tillbaka i Finland sen. Har troligtvis sett resten av hans filmer. Kvällen avslutades på stranden med den vackra månutsikten. Jaaja. Smöret droppar JDet jag inte nämnt är att vi fått EN NY KAMERA! Wohhooooo. Den är alldeles suberb! Återigen är det superkul att fotografera och det värker i bröstet när man ser kvalitén (iallafall i jämförelse med våra tidigare kameror). 100 dollar kostade den, jaijjamensan. Begagnad Sony Cybershot bla bla bla av Amanda och Ryder. Peeeerrrfekt.

Vad mera... mjooo idag provade vi på att surfa för första gången!!! Vi fick inte riktigt den lättaste starten av de stora och täta vågorna på Lennox strand. Sen hade vi världens största, tyngsta och klumpigaste surfboard. Men den var ju gratis förstås ;) En gratis instruktör fick vi också. Super atletiska Una, en av våra ”rumskompisar”. Jäklar vad svårt det är. Ser så grymt lätt ut när man tittar på surfarna. Med betoning på tittar. Att personligen vara ute i havet var snäppet mera kaotiskt. Haha. Men vi lyckades båda stå upp. Tommy flera gånger mera eftersom han provade flera gånger mera. Själv lyckades jag riva upp knäet men det har sjukskötarn tagit hand om. Tommy fick brädan i skallen men tjockhudad som har är gick det bra J Imorgon ska vi prova hyra en surfboard, den vi hade nu var faktiskt jobbigt gammal och hopplös. Det svåraste var att bara slippa ut i havet med den, vågorna smällde bort den (och mej) otaliga gånger. Men KUL var det. En utmaning att ta itu med JSer man skillnad på oss och den australienska surfaren? :)
Nu är det löööördagskväll och vi ska... ska... kanske ta en promenad och sen hoppa i säng. Hej hej igen, Tommy och Maria 80 år gamla. Kanske vi slår på stort och kikar på en film också. Vi kan överraska ibland ;)

Go’ helg och kram på er alla! Maria

8 kommentarer:

 1. Var försiktiga med surfbrädan så ni inte slår ihjäl er eller drunknar efter ett slag i huvudet. Ha koll på varandra och hajarna.
  Det var ju bra att ni fått köpa en billig och bra kamera så vi får följa med på er resa.
  Ha det så bra
  Kramar

  SvaraRadera
 2. LYCKLIG ÖVER ATT NI HAR VARANN.
  JAG GLÖMMER INTE NÄR TOMMY BERÄTTA FÖR MIG HUR HANS HJÄRTA BANKA HÅRT NÄR HAN FÖRSTA GÅNGEN GICK FRAM TILL DIG MARIA.LYCKÖNSKNINGAR PÅ TREÅRSDAGEN.
  OCH LYCKA TILL MED SURFANDET - HÅLL ER I TRYGGA VATTEN (0M DET NU FINNS NÅGOT SÅNT).VI VILL HA ER HEM NÅNGÅNG....
  Sanna/mamma

  SvaraRadera
 3. Onnea 3-vuotispäivän johdosta!

  Meillä vietetään Hugon 8-vuotissynttäreitä. Menoa ja meininkiä riittää. Ulla ja Pentti yrittivät tulla aikaisemmin etteivät olisi jääneet lapsilauman (Hugon serkut)jalkoihin.

  Muut serkut täällä olivatkin, vain sinä Tommy ja Agneta puutuitte. Tulkaa käymään sitten kun tulette takaisin. Mariakin olisi mukava tavata "luonnossa".

  Hiihtoloma alkoi ja vaikka pakkasta onkin aika reippaasti, niin ladulle ajatetiin lähteä Hugon kanssa. Nyt Hugo ei malttanut tulla kirjoittamaan tervehdystä kun pelailee uusilla, synttärilahjoiksi saaduilla, Nintendo peleillä.

  t. Marjo & pojat

  SvaraRadera
 4. Grattis igen ;) Ni verkar ha haft en mysig dag!! Så fina bilder, och jey måste lyfta hatten för att ni vågade surfa, vågorna är ju faktiskt lite skrämmande...och håller helt med fattar inte vad som är så speciellt med fish and chips??? Sååå jäkla tråkig mat! Tror ja prövade det 3 ggr men blev int nå bättre, blä.
  Ta hand om er, väntar på mera uppdateringar :)
  Kramar

  SvaraRadera
 5. Än en gång så kul att läsa era inlägg (eller rättare sagt Marias inlägg, har inte sett Tommys "handstil" här på länge ;) Håller med om att det är modigt att prova surfa! Där är nog du och jag olika Maria - tror inte jag nångång skulle våga mig på det... är en riktig badkruka + rätt rädd av mig.. Fish and chips har jag också funderat på att prova, hmm. Kanske man ska var infödd för att uppskatta det? Fortsätt mysa och ta hand om er! :)
  Många kramar!

  Ps: Du är inte ensam om att inte ha sett psycho :)

  SvaraRadera
 6. Pamela/Storasyster21 februari 2011 15:43

  Jaaa..glömde ju det viktigaste. GRATTIS på er stora dag! :) Ni är så fina tillsammans och är också glad att ni hittat varandra <3

  SvaraRadera
 7. Eva på Djupsvängen22 februari 2011 02:36

  Så superfina bilder! Ni verkar ha det skönt därborta! Här håller vi på att fysa ihjäl snart. Temperaturen visade - 28 både på lördag och söndag. Kallaste vecka 7 på över 50 år! Nå, nästa år kan ni tacka mej för att det varken är snö eller kallt, jag har nämligen köpt skidor åt mej.
  Grattis också på 3 års-dagen och trevlig fortsättning på resan!

  SvaraRadera
 8. Pamela: Det är precis som franskisar och fiskpinnar.. en väldigt tråkig kombination om du frågar mej. Det är bara friterat fett, noll kryddor. Förstås ska man alltid prova på nya saker men.. Troligtvis har du gjort samma sak i köket under din tid som studerande :) se nu, Sofie anser samma sak! Hahahha, ja det har mest varit jag nu, försöker komma med inlägg oftare men Tommy kör på samma nu som då, vilket märks mera nu när jag ökat takten. Det är ju så lätt när vi bor i ett HUS! ;)

  Sen Eva tackar jag dej för att du räddat nästa vinter.. :)

  SvaraRadera