fredag 22 oktober 2010

Tat Kuang Si


Vackraste dagen jag varit med om! Tat Kuang Si waterfalls - går inte att beskriva i ord, måste ses! Skulle vilja lägga upp alla tusen bilder vi tog men som sagt är inte den här bloggen på min sida. De får komma i ett senare skede på fb.

Hörde att de första snöflingorna landat i Finland! Redan, det är ju bara oktober! I något skede (typ 24 december) kommer jag säkert att sakna det.. men nu - fan va skönt att vara här :) Allt är bra utom en sak - våra pengar, pass och kort är inlåsta i en safetybox och ägarinnan har tappat bort koden... "Tomorrow it will be open", "nonono tomorrow it will be open, I promise, I call"... Vi är på dag fyra nu. Hon har nog varit jätte schysst, lånat oss pengar (500 000 kip), hyrt en motorcykel åt oss för två dagar, samt nu fixat 4 nätter gratis åt oss. MEN ikväll har vi 20 000 kip att överleva på, altså typ 1,80 euro.. Vi har inte ätit sedan lunch kl.12 och mitt humör när jag inte har mat i magen är inget jämfört med en viss blondin jag har sällskap med :D vi har råd med varsin portion vegemat ikväll - så än så länge är läget under kontroll, fast dricka har vi inte råd med. Håhhå :) men säkert öppnas det ikväll...

Kramar till er alla!!!20 kommentarer:

 1. Men oj, vilket paradis! Så underbart, verkligen glad för er skull! Men vem har tagit bilderna på er? :) Det är inte så man inte önskar att man smugit sig med i nåns resväska... ;) men ska inte klaga, jag har det bra här. Allt har sin tid och en dag är det min tur :) Kram!

  SvaraRadera
 2. Haha! Ofta stöter man på helt jätte trevliga turister eller lokalbefolkning som generöst erbjuder sig att ta bild :) Tror jag lyckades skicka ett mail igår till dej Pamela - med betoning på tror för internetanslutningen var värdelös...

  SvaraRadera
 3. oj jumalauta sana bilder... det ar nastan sa man far tarar i ogonen.

  Kram Agneta

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder, vilka underbara platser ni har varit på. Ser framemot att se de bilder som ni inte ännu visat. Hoppas att ägarinnan till saftyboxen har hittat koden så ni kan köpa mat åt er. Frida var jätteglad då vi hälsade på henne igår. Hoppas att vi får hem henne i nästa vecka. Det har snöat mycket i natt. Allt är vitt ännu. Allting var bra. Kram mamma

  SvaraRadera
 5. Vitsit vad snygga bilder! Vilken drömplats! :) Hoppas ni får tillbaka era grejer snart och resan kan fortsätta! Sköt om er!

  SvaraRadera
 6. oooooh va jag drömmer mej bort till er nu jyst. Har ni annars en vanli digikamera som ni tar bilder me eller har ni systemk?? Fotone e så sjuukt bra att man blir nyfiken ;D

  SvaraRadera
 7. Tack alla fina ni :) vi fick dagen efter (altså den 5:te dagen) pengarna tillbaka. Nästa problem är att få en ATM att fungera här i luang prabang - alla tycks vara ur funktion! och det måste ske inom 19 minuter, för då går vår buss till Nong Khiaw (vilket är ett så pass litet ställe att det finns ingen ATM där vad vi har hört). Tommy är på en intensiv jakt just nu medan jag smuttar på mitt gröna lao te :)
  Terese: Vi har faktiskt en helt vanlig digikamera!!! MEN vi har konstaterat alltför många gånger att shit, vilka bilder skulle man inte få med en systemkamera! Lite frustrerande, men många bilder har nog lyckats riktigt bra iallafall :)

  SvaraRadera
 8. Eva på Djupsvängen25 oktober 2010 14:49

  Vilka jättefina bilder! Får mej att tänka på filmen Den blå lagunen som jag såg på -80-talet nångång. Ha det bra!

  SvaraRadera
 9. Gyyyd!! Vad fint! Det vekar som om Laos motsvara alla förväntningar. Kollar sistaminutenresor som bäst o hoppas på en fet lottovinst... /Fanny

  SvaraRadera
 10. Vad skönt att ni har fått pengarna tillbaka. Jag blev visst lite orolig. Konstaterade sedan att ni är ju försäkrade. Vad är en ATM?
  Sköt om er.

  SvaraRadera
 11. Hej på er, ni verkar ha det bra, vackra ställen som ni får uppleva. I helgen får vi voven Frida tillbaka, roligt!
  Ha det så bra, take care...

  Pappa

  SvaraRadera
 12. Hei
  Ollaan äidin kanssa yritetty lähettää kommenteja.
  En tiedä mikä on mennyt pieleen , kun eivät ole tulleet perille. Lähetän tämän taas testimielessä . Nähtäväksi jää onnistuiko tällä kertaa.
  T. Isä

  SvaraRadera
 13. No nyt pelittää.
  Aina oppii uutta.Ollaan kokoajan seurattu blogianne , ja saatu nähdä upeita kuvia sieltä.
  Ymmärsin että se safetyboxi aukesi vihdoin.
  Oikein hyvää jatkoa teille molemmille.
  t. Isä

  SvaraRadera
 14. Lysande bilder! Ser ut som ni skulle stortrivas! Back in Vasa är det ca 2 grader och det snöa lite just men Jag ee inte bitter;)!

  SvaraRadera
 15. Hu e d möjligt att int ATM maskinerna funkar ens me Tommys guld kort? ;) Huippu bilder, man e int alls avundsjuk :P Ha d bäst!

  SvaraRadera
 16. Hej Tommy & Maria!
  När jag tänker på hela året bakåt, som ni jobbade som slavar - det var för detta ni slet. Åå, vad ni har spännande och å, vad ni har fint. Maria, jag undrar om du haft krångel med ditt huvud där? Äter ni god mat, är mänskorna vänliga där? Man har så många frågor....
  Era bilder är som tagna från paradiset på jorden..
  Vad ni ändå är långt borta ...tänker jag på morgnarna när jag skrapar vindrutan på bilen.
  Kraamar till er två, från hemmet på Djupsvängen

  SvaraRadera
 17. Woooow sa glad ja blir, ni e sa fina pa fotona!! Hoppas ni far manga sadana vackra upplevelser!! :D Kjaaam din Fi

  SvaraRadera
 18. Hej på er,
  Inget livstecken på 5 dagar. Ni är kanske ännu kvar i nong khiav och inte får internetkontakt. Var igår på teater till Vasa. Utrensningen, inget glädjepiller precis. Imorgon får vi hem Frida.
  Jag är ganska förkyld nu och nästan all snö har smultit bort.

  SvaraRadera
 19. Sanna&Eero: Roligt att ni antligen kan kommentera! Vi visste nog att ni foljde med anda. Inga storre fel pa mitt huvud tack o lov, lite spanningar efter langa resor med endast chips som mat, men ingenting allvarligare. Hur kan man ma daligt har?! :) Maten ar supergod i hela Asien, men svagast ar jag hittills for det thailandska koket. Men det hinner kanske andra annu. Det finns egentligen 3 sorters manskor har, grovt delat. 1. De som ar sa otroligt hjalpsamma, snalla och odmjuka. 2. De som forfoljer en pa gatorna och forsoker pressa pa en saker man inte behover och ar allmant stoddig och ser pa en som en vit ko att mjolka pengar pa. 3. De som inte tycks kanna nagonting alls, totalt blanka manskor - sana fanns det manga av i Laos. Det ar bara att fraga det ni undrar over :)

  Mamma&pappa: skickade ett mail at dej mamma idag. Allt ar bra, vi har bara inte haft tillgang till internet nar vi varit och bott i byar. Ingenting att oroa sig over, vi hor av oss sa fort vi kan :) Roligt att ni fatt hem Frida, sakert mycket liv i huset igen.

  Och tack allihopa for kommentarerna, superkul med feedback! :)

  SvaraRadera
 20. Ser int så dumt ut dedär hörni :D Fortsatt trevlig resa!

  SvaraRadera