fredag 11 februari 2011

End of south Australia
Vi kom för några dagar sen in till Adeleide city på morgonen efter en svinkall natt på någon random rest area 100 km utanför staden. Morgonen började med en pig rescue. När vi vaknade hörde vi en massa grymtljud utanför bilen, där nosade omkring en pytteliten baby gris med bara ett öga. Vi gav den smörgås, gröt och vatten. Vi kunde ju inte lämna den ensam där. Så Emil och My körde iväg för att kolla efter någon närliggande grisfarm (eftersom den somnat bredvid hjulet på vår bil) men ingen saknade den lilla grisen. En av personerna de pratad med kom en stund senare till oss var vi stod parkerade med grisen. Till slut tog han grisen i bilen och körde iväg.  Innan han gasade iväg skämtade han ”it will end up on someones dinneplate sooner or later” =) Men vi tänkte att bättre d än att den svälter/fryser ihjäl och blir uppäten av myrorna där på parkeringen. Några minuter senare när vi körde mot Adeleide såg vi en 3-4 stycken bönder som stod parkerade brevid motorvägen. Helt klart letade de efter någonting. Vi frågade om dom saknade en gris och det gjorde dom. De fick direktiv om var dom kunde hitta gubben som tog hand om grisen. Så grisen blev räddad och vi hade inte en enögad liten gris på samvetet =)
Väl i Adeleide började vi morgonen med att utforska centrum. Vi fick gratis vinprovning vilket slutade med att vi köpte 3 vinflaskor till priset av 40 euro. En av flaskorna var t.o.m. värd 100 dollar i affären påstod vinexperten. Efter vinprovningen gick vi in på ett gratis museum som erbjöd intressant historia om hela Australien och t.o.m. andra länders kulturer. Sedan körde vi en bit för att hitta en lämplig plats att sova på den kommande natten. Vi lyckades hitta en lugn plats nära en å som rinner igenom Adelaide. Ingen störde oss på natten. Det är alltid lite knepigt att hitta någonstans att parkera över natten i en storstad när du ska sova i bilen. Fattar som int vem som har kommit på att det är olagligt att sova i sin egen bil. Vem stör man då man sover??
Nästa dag körde vi till en känd lyx choklad fabrik som heter Heighs. Vi fick en gratis guidad tour på 20 minuter och gratis choklad så pass mycket att vi alla måde illa och sköt upp pizza lunchen lite grann. Fy fan, varför är snabbmat billigare än vanlig hälsosam mat? Sedan körde vi en bit ut från centrum som heter Glenelg. Där gick vi omkring i små butiker menköpte ingenting. Avslutade visiten i Glenelg med att slinka in på en badanläggning för att duscha, detta utan att någon märkte.
Följande dag i Adeleide spenderade vi på central market och på en outlet shopping centre. Nu tog vi också farväl av Emil och My. Roligt hade vi, tack för den tiden. På eftermiddagen började vi den långa bilfärden tillbaka till östkusten. Detta innebar väldigt mycket körande. I onsdags körde vi 800km i sträck =/. Nu är vi I Sydney igen för vi ville få ena högtalaren i bilen utbytt för den var spräckt, Det är nämligen inte roligt att köra i flera timmar och lyssna till endast en högtalare. Idag börjar vi köra upp längs med kusten. Vi har inte planerat så mycket ännu, men nästa stopp blir antagligen Newcastle. Sedan närmar vi oss Byron Bay var vi har sällskap som väntar.  Sista timmarna med Emil och My i Adeleide

Vin och ostkväll

Great oceanroad

kallt på kusten

den enögde grisen

5 kommentarer:

 1. jag skrollar alltid bilderna först, blev riktigt orolig att sista bilden var på ännu ett offer för er spray flaska! Tur att allt löste sig och vi skall hoppas översvämningar o andra natur katastrofer håller sig borta från de områden ni rör er på.

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas också att ni inte hamnar ut för några katastrofer. Gulligt att ni tog hand om grisen.
  Ni får väl köpa varma kläder till er så ni inte behöver frysa.
  Kram Mamma

  SvaraRadera
 3. Nåmen vilken söt story om grisen.. och vad söt den var på bilden! :) Bra att den blev omhändertagen sen. Vilka ska ni träffa i Byron Bay, var det dom ni träffade i....? Nån annanstans på er resa? :) Fint att höra av er igen. Många kramar från ett fortfarande vintrigt Sverige!

  SvaraRadera
 4. Fanny: offer?! tssss inkräktare ju. Vi dödade faktiskt en till igår, fast den var inte riktigt lika stor...

  Pamela: Jaaaa jag tänkte på den hela dagen. Skulle vi ha varit hemma i Finland (för man ser ju jämt borttappade grisar där, host) så skulle jag ha behållit den i några dagar/veckor. En liten bisak är ju att lukten inte är lika charmerande som griseknoen :)

  Vi ska altså träffa det australienska paret Amanda och Ryder som vi reste tillsammmans med i Asien under en månad :) vi är faktiskt redan här. Tror jag ska vara produktiv och skriva ett nytt inlägg idag. PUSS

  SvaraRadera
 5. Hej Maria o Tommy
  Om grisen: jag har grisen som skärmbild på min dator på jobbet.
  Så goood den var. Ni kunde inte tänka er att ta den med er hem ....(!?)
  Glada dagar med Amanda och Ryder önskar jag.
  Sanna

  SvaraRadera