onsdag 22 december 2010

KL och Koh Lanta

 Vi är nu i Langkawi efter 3 dagar i Kuala Lumpur och en vecka på Koh Lanta som ju inte va inplanerat.  
Kuala Lumpur var en intressant storstad välorganiserat jämfört med alla andra storstäder i sydost asien vi besökt. Vi bodde i Chinatown och utforskade stadskärnan under 2 hela dagar. Massiva byggnader och väldigt många olika kulturer, mega bra shoppingmöjligheter om man har fyrk. Vi var inte riktigt övertygade till först av maten i KL men Andreas min vän rekommenderade ett gatukök som faktist fixade bra käk. Efter 2 intensiva dagar i KL tog vi en nattbuss till Koh Lanta. 

Jo Jo -  kokkens apa på vårt guesthouse i KL, den försökte sätta sig upp på Marias axel :)

En klassikerKoh Lanta var en skön liten ö med massor med chill. Svenskar va d minsann inte brist på där. Om inte klimatet och naturen skulle avika så drastiskt från norden skulle man nog ha trott att vi va i Sverige. Några enstaka finnar så vi också, bland annat vår superstjärna räpparen Elastinen.
Agneta har det nog så bra där. Måst ju erkänna att man blir lite smått avundsjuk. Det sku ju faktist inte vara helt fel att simma i kristallklart vatten dag in och dag ut. Agnetas arbetskolleger var fantastiska, vi hade några roliga middagar tillsammans. Agneta fixade 2 fribiljetter till en snorklingtur med Kon-Tiki där hon jobbar så vi fick fara och se hur hon spenderar sina dagar på Koh Lanta. Det var superroligt att snorkla, kändes faktist lite som att flyta runt i ett akvarie.   


The snorklare

jag och syster


Det skulle ha varit trevligt att spendera Julen med Agneta men vår resa fortsätter och det kommer flera jular.

Vi rapporterar senare hur en Malaysisk jul spenderas av två finnar. 

7 kommentarer:

 1. God jul på er båda! Det kommer flera jular i Finland med det kan vara den enda i Malaysia. SÅ njut så mycket ni kan.

  SvaraRadera
 2. Eva på Djupsvängen23 december 2010 01:45

  Roligt att höra av er igen. Läser er blogg med spänning. Hade mamma Sanna på besök igår och vi konstaterade att både ni och Agneta nog har det riktigt trevligt just nu.
  God Jul till er! Här e det vintrigt värre.

  SvaraRadera
 3. oj, skulle va kul att vara där =) Asiatiska städer är faschinerande

  SvaraRadera
 4. Instämmer med tidigare inlägg, roligt att höra av er igen! Ta hand om er, stor kram och GOD JUL! <3 (Och Maria, vi hörs imorgon :-) )

  SvaraRadera
 5. Det är med stort intresse jag följer er resa, njut varje dag, sköt om er. God Jul. Kram

  SvaraRadera
 6. Hyvää Joulua Maria ja Tommy!
  Kiitos eksoottisesta joulukortista! Olemme viettäneet perinteistä joulua täällä meillä. Syöty hyvin ja Hugo odottanut malttamattomana joulupukkia. Pakkasta ja lunta riittää, oikein idyllistä. Teillä on siellä varmaankin hieman erilainen tunnelma :-), nauttikaa siitä. Kiva kun pääsitte käymään Agnetan luona.

  terveisin Marjo, Kim ja Hugo

  SvaraRadera
 7. Moi Marjo, Kim ja Hugo.
  Kiva että kortti tuli perille. Olisi ollut kiva viettää joulu teidän kanssa. Kyllä jouluaatto oli hieman erilainen mutta ihan mukava ilta kuitenkin.
  voikaa hyvin

  SvaraRadera