fredag 29 april 2011


För en vecka sedan flög vi  från Tonga till Los Angeles. Vi flög faktiskt tillsammans med kungen av Tonga. Tyvärr satt vi inte i business class den här gången. Vi böt flyg i Auckland för att fortsätta till Los Angeles. Vi satt brevid ett svenskt par som senare under natten bjöd på lite underhållning, nämligen Christoffer som han hette började må väldigt dåligt till den milda grad att han svimmade på vägen till toaletten. Vi hörde bara en duns och ett rop efteråt av flickvännen Sara som fick oss att vakna till. Som tur var var det inget allvarligt utan bara utmattning och ett påfrestande nattflyg som gjorde att det blev ont om blod i skallen.

Vi hade bokat boende i Santa Monica en bit utanför Hollywood men det var det värt. Ett vackert område med ett bra hostel. Allt var så bra som det bara kunde bli. Vi plockade genast upp vår hyrbil efter flyget lite utanför LAX. Vi fick välja fritt och vi valde klart den fulaste bil vi kunde hitta. Vi hann faktiskt utforska det mesta av det vi ville se i Los Angeles under våra två dagar där, samt besöka Universal Studios. Vi hade inga förväntningar för detta kapitel av vår resa, men vi hade faktiskt en superlyckad visit i Los Angeles. Allt var nog som man hört av andra. Allt ska vara stort, det finns ingen hälsosam mat (för ett humant pris) och allt handlar om pengar och utseende. Vi träffade igen Christoffer och Sara på Hollywood walk of fame och kidnappade med dem på sightseeing i vår finfula hyrbil.
Nästa dag planerade vi in Universal Studios vilket tog hela dagen. Vi plockade upp C&S hollywood och körde till US. Biljetterna kostade 74 dollar men med all orsak. Jag måste säga att om USA är bra på något så är det förstås att underhålla. Dagen var fylld med olika filmrelaterade shower, demonstrationer, inspelnings platser, kulisser, berg och dalbanor och spektakel som inte ordnas med någon liten budget kan jag säga

Dag 3 inleddes med att styra kosan mot San Fran var vi totalt spenderade 3 dagar. Vi åt gott på restauranger och besökte de största turistattraktionerna. San Francisco är en fin stad men dom har på tok för mycket uteliggare och psykiskt illafarna människor som yrar omkring på alla gator. Alcatraz kändes kanske lite tunnt efter våra besök i fängelser med mycket mörkare historia, men värt besöket ändå.
Kalifornien var ett oväntat lyckat kapitel punkt slut. 

Nästa vecka hyr vi bil igen och kör ner till Miami och Key West. Bloggar igen före vårt sista resmål New York.
Vår hyrbil 

fin kväll i Santa Monica

Tom Hanks skor och väska


3 kommentarer:

 1. Jag är så glad för er skull, att ni fått uppleva så mycket på en relativt kort tid. Vi ses ju om några veckor. Det ser jag fram emot.
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Eva på Djupsvängen29 april 2011 15:07

  Så mycket ni fått uppleva under er resa och USA är säkert ett kapitel för sig. Har ju lite erfarenhet i form av Ninas besök i landet.
  Vädret har varit fint, värmerekord på många håll under förra veckoslutet, som ju var påsken.
  Nu håller vi på att förbereda Vappen-firandet, Jonas & co är som bäst på väg från Vasa.
  Ha det så bra!

  SvaraRadera
 3. Hej Tommy o Maria.
  Först nu får jag fram era senaste rader.Fast jag hade lyckan att höra en hel del om detta i vårt telefonsamtal.Igen en gång är bilderna som från en resebroschyr. Er hyrbil var nog inget fy-skam. Men kanske ni valde trots allt den finaste, det är bara jag som inte alltid förstår humorn....
  Jag blir och vänta på den kanske sista rapporten före ni landar på hemmamark. Kram till er två. Sanna/mamma

  SvaraRadera